Home
modern-pianoles
IPAD & computer
Pianist
Jazz-Workshop
West End J
Biografie
Contact
Interessante Linkjes

 

 MODERN PIANO- & KEYBOARDLES VOOR VOLWASSENEN

 Vind je het ook zo mooi als mensen zomaar achter de piano/keyboard gaan zitten en schijnbaar moeiteloos voor de vuist weg spelen? Geen bladmuziek voor zich en toch komen er allerlei prachtige liedjes of improvisaties voorbij. Vaak hoor je dan de omstanders zeggen: 'Zo, wat een muzikaal talent'. Met andere woorden... ik ben niet muzikaal.

Dit is een wijdverbreid misverstand! Praktisch alle mensen hebben een biologische aanleg voor het waarnemen en waarderen van muziek. Amuzikaal zijn is in feite de grote uitzondering. 

Laten we gelijk nog een misverstand bij de kop pakken. Ik hoor mensen vaak zeggen: "Ik zou graag muziek willen maken, maar ik kan geen noten lezen'. Of goede 'notenlezers', die verzuchten "Ik zou graag 'vrij' willen spelen.

Noten kunnen lezen heeft op zichzelf helemaal niets met muzikaliteit te maken! Noten lezen is een vaardigheid die je met oefening kan leren.

'Hoe kun je dan je muzikaliteit ontwikkelen?' zul je je misschien afvragen. Gewoon door je muzikaliteit aan te spreken. Als bijvoorbeeld kleine kinderen een piano zien staan, gaan ze er vaak op 'spelen'. Als het ware gaan we daar naar terug. 

Muziek heeft in wezen een eenvoudige structuur (ritme, melodie, klankkleur, harmonie, tempo en herhaling) Gelijk vanaf het begin zal ik je hiermee vertrouwd maken.  Je zult verbaasd zijn hoe snel je dan 'mooie dingen' kunt spelen.

Wil je graag met de computer of ipad muziek maken? Dan kan je ook bij mij terecht. 

 

Ben je nieuwsgierig geworden, neem dan contact met me op. Dan spreken we een gratis proefles af.

 

 

Erik Werkema
info@erikwerkema.nl